Anoniempje Nederland

Anoniempje Nederland Almere
Anoniempje Nederland Almere

Eindelijk erkenning uit de daderhoek

Sinds de publicatie van mijn autobiografie heb ik veel reacties ontvangen. Sommigen van deze berichten raakten mij, omdat ik aan deze lezers/lezeressen een stem heb gegeven over soortgelijke traumatische ervaringen die hun zijn overgekomen. Met uitzondering van een paar bedreigende berichten, die mij bereikten via de persoonlijke e-mail, vond ik het tot nu toe opvallend stil uit de hoeken van de daders en van de omstanders, die hun mond hielden toen mij onrecht werd aangedaan. Maar daar is sinds gisteren verandering in gekomen.

Beoordeling op Bol.com van Anoniempje Nederland

Anoniempje Nederland uit Almere, beweert op Bol.com dat mijn autobiografie onwaarheden bevat. Dat vind ik een heel interessante opmerking van iemand die mij waarschijnlijk van dichtbij heeft meegemaakt. Graag zou ik van Anoniempje Nederland zijn of haar verhaal willen lezen, waarom het anders is verlopen. Is hij of zij één van de omstanders of dader, toen ik als kind seksueel werd misbruikt. Op welk stuk van mijn beschrijving klopt het dan niet? Of is deze persoon nauw betrokken geweest bij de seksuele intimidatie op mijn werk? Zag hij of zij het gebeuren, en vond het stiekem eigenlijk wel heel spannend?

Anoniempje Nederland woont in Almere. Althans, dat beweert hij of zij. Stel dat dit de waarheid is, dan gaat mijn vermoeden wie deze schrijver/schrijfster is uit naar ex-collega’s, kinderen en hun partners.

Schaamte of ontkenning?

Praten over de thema’s die ik als ervaringsdeskundig beschrijf in mijn autobiografie, is voor veel mensen nog steeds moeilijk. Heeft dit te maken met het taboe, die stemmen doet zwijgen, omdat sommigen het onrecht stilzwijgend hebben toegelaten? Of schreeuwen de daders zo hard mogelijk om de stem van de waarheid te overstemmen?

Dialoog

Ik doe een oproep een daders, omstanders en slachtoffers om het bespreken van deze thema’s niet uit de weg te gaan, door niet te doen of het niet waar is of door niet te bagatelliseren. Een open en eerlijke dialoog met alle betrokkenen, levert zoveel meer op aan positieve energie.

Ik lees graag, en deel deze gedachtes uiteraard, jullie meningen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.