Mijn open brief aan de kersverse Raad van Almere

#Raad036, Gemeenteraad van Almere 20182022

Oproep ‘Stop Pesten en Intimidatie Op het Werk’

In een open brief, die ik gezonden heb aan de kersverse gemeenteraad van Almere, roep ik de lokale politieke partijen op om pesten en intimidatie op het werk, openlijk af te keuren. ‘De pesters worden gesterkt in hun grensoverschrijdend gedrag naar collega’s toe, omdat de slachtoffers de mond worden gesnoerd’.

De brief heb ik opgesteld, na diverse pogingen van mijn kant om in gesprek te komen met het presidium over deze thema’s. De gemeente wenst niet op mijn aanbod in te gaan. Ook de lokale pers ontving nul op het rekest. Men wilde niet verder ingaan, toen o.a. Omroep Flevoland een hoor en wederhoor uitvoerde.

Gedragscode Integriteit

Ondanks de goede intenties van de B&W van Almere, die tot uitdrukking komen in de nieuwe gedragscode integriteit 2016, blijft het pesten ‘gewoon’ doorgaan. Regelmatig ontvang ik persoonlijke berichten van ex-collega’s die mij dit bevestigen. De angstcultuur snoert niet alleen slachtoffers de mond, maar laat ook omstanders, die pesten en intimidatie op de werkvloer veroordelen, zwijgen.

Jaarverslag 2017 Huis voor Klokkenluiders

Jaarverslag 2017 Huis voor Klokkenluider

Ik werd gedwongen om mij ziek te melden, want dan kon ik rustig aan re-integreren. Ik weigerde dat pertinent. Ik eiste dat er een open en eerlijk groepsgesprek georganiseerd moest worden. Daar werd geen gehoor aangegeven, want het probleem lag immers bij mij. Nadat ik mij weer beter had gemeld, wilde ik mijn werkzaamheden oppakken. Dat was echter niet meer mogelijk, want inmiddels hadden mijn leidinggevenden mijn taken verdeeld.

Met gemengde gevoelens, heb ik een vaststellingsovereenkomst getekend. Noem het maar een ‘charmante’ manier om iemand te ontslaan die ‘pesten op het werk’ aan de orde wilde stellen én het probleem samen met de groep wilde aanpakken.

Download hier de open brief aan de Gemeenteraad van Almere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.