Embargo verkoop opgeheven

 

Aankondiging kortgeding 31 mei 2018 op Omroep Flevoland tegen Saskia Freichmann-Wijsbeek, auteur autobiografie Ondankbaar Loeder
Aankondiging Kortgeding, beschuldiging laster en smaad

Met gemengde gevoelens

ontving ik de brief van de advocaat, dat het kortgeding tegen mij aangespannen, door de eisers wordt ingetrokken. ‘De familie wilt rust’, zo schrijft de advocaat van de eisers in zijn brief aan de rechtbank,  maar mijn zoon en diens vriendin zijn er nog steeds van overtuigd dat ik leugens schrijf in mijn levensverhaal. Ik betreur het dat ’n aantal citaten door hun als leugens wordt geïnterpreteerd, en daarmee ontstond-heel even-het beeld dat mijn autobiografie alleen maar over hun ging.

De draad weer oppakken

Deze brief was voor mij een hernieuwde start om de draad van mijn missie weer op te pakken. Mijn autobiografie & mijn blogs & mijn bijdrages aan diverse evenementen & de lezingen, hebben allemaal tot doel om aandacht te vragen voor de thema’s: kinderverwaarlozing, seksueel kindermisbruik, pesten op het werk en #MeToo ervaringen. Omdat de rechter in mei had besloten dat mijn autobiografie uit de handel moest, moest ik dus ook-met pijn in mijn hart-mijn activiteiten staken.

Gemengde gevoelens: verheugd dat ik mijn missie weer kan voortzetten, verdrietig dat mijn zoon denkt dat ik leugens schrijf in mijn autobiografie.

Mijn missie zelf overdragen

In mijn verweer tegen de beschuldigingen heb ik mij niet laten bijstaan door een advocaat.
Omdat ik met mijn autobiografie slachtoffers van kindermishandeling, seksueel kindermisbruik, pesten op het werk en #MeToo ervaringen, een steun in de rug wil zijn, en absoluut nimmer de intentie heb gehad om personen zwart- of kapot te maken, wilde ik deze boodschap zelf, in mijn eigen woorden, aan de rechter, én aan mijn zoon en zijn vriendin, overdragen. Dat gesprek, samen met de rechter, is helaas dus niet van de grond gekomen.

Ik ben natuurlijk boos, want onterecht van laster of smaad beschuldigd worden, raakt ook mij. Maar ik blijf geloven in het potentieel van een mooiere wereld, dus sta ik achter mijn credo, welke ik regelmatig zei, in het bijzonder tegen mijn kinderen: ‘Je hoeft het niet altijd eens te zijn met elkaar, en toch van elkaar houden‘. Voor mij is het een kwestie van tijd, dat iedereen weer met wederzijds respect, de draad oppakt.

Ondankbaar Loeder is in Nederland en België te koop bij boekhandels, of te bestellen bij alle online boekhandelaren o.a. Bol.com, ECI.nl en Bruna.nl. Mijn autobiografie is ook te leen bij de Openbare Bibliotheken.

 

 

Eén antwoord op “Embargo verkoop opgeheven”

  1. Meisje meisje wat een verhaal, wat een nasleep. Ik betreur het ten zeerste dat je familie zo uit elkaar gevallen is. Gelukkig dat Pa het niet meer mee hoeft te Maken. Wat is het toch moeilijk om je eigen belevening te vertellen, wat al jaren vaak als een steen op de maag ligt, en dan je te moeten verdedigen ten opzichte van van anderen, die vaak zelf bang zijn voor de waarheid omdat het ook eigen huisjes intrapt.
    Por favor zet door wat je met zoveel moed en kracht begonnen bent. Velen zullen er vruchten van plukken.
    Heel veel liefs ook aan Roy van Flora

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.