Wij zullen doorgaan

We zullen doorgaan met Saskia Freichmann-Wijsbeek, auteur autobiografie 'Ondankbaar Loeder'

 

 

 

 

 

We zullen doorgaan

Ramses Shaffy:
‘We zullen doorgaan. Met de stootkracht van de milde kracht. Om door te gaan, in een sprakeloze nacht. We zullen doorgaan, we zullen doorgaan, tot we samen zijn’.

De eerste zinnen van het prachtige nummer, gezongen door Shaffy in 1972. ‘Samen’ betekent voor mij in dit lied dat op de momenten dat ik dacht dat ik er alleen voor stond in de afgelopen maanden, dat ik met de steun en hulp van mijn dierbaren om mijn heen, door ben gegaan met mijn verhaal vertellen.

Sprakeloos

Vanaf het moment dat ik de dagvaarding voor het eerst onder ogen kreeg, waarin ik werd beschuldigd van leugens en zwartmakerij, was ik even ‘sprakeloos’. Mijn levensverhaal moet een steun zijn in de rug van slachtoffers en omstanders van kinderverwaarlozing en de impact hiervan op latere leeftijd. Mijn autobiografie werd-bijna-door deze aantijgingen gedegradeerd tot een goedkoop roddelboek.

Stootkracht van de milde kracht

Drie maanden heb ik, samen met mijn dierbaren, gewerkt aan het verweer op deze aantijgingen. Ik koos er bewust voor om geen advocaat in de arm te nemen. Ik wilde in mijn woorden de rechter ervan overtuigen dat van mijn levensverhaal, geen letter gelogen is, maar dat mijn weg nu eenmaal diepe dalen en hoge pieken kende. De waarheid opschrijven is mild, ontroerend en daardoor zeer indringend.

Mijn verhaal vertellen

Dinsdag 16 oktober jl. werd ik live geïnterviewd in de radio uitzending van ‘Radio794.nl’ in het programma ‘Infomix’, gepresenteerd door Harrie Mulder. RTV794 is een zeer populaire lokale radio- en tv zender in de regio Epe/Heerde en ver daarbuiten. Men had van mijn missie, en van mijn autobiografie gehoord, en wilde daar verder met mij over praten in dit interview.

Beluister hier de herhaling van dit interview in het radioprogramma ‘Infomix’.

Binnenkort volgt nog meer nieuws, waarin ik mijn bijdrage lever aan een groot en bekend Nederlandstalig tijdschrift. Wordt vervolgd…..

Eén antwoord op “Wij zullen doorgaan”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.