Wintertijd

Saskia Freichmann-Wijsbeek 2018 met twee pups en met Docky

Langer uitslapen?

‘1 uur extra slapen’, was het eerste wat ook bij mij opkwam, toen ik eraan werd herinnerd dat morgen( zondag 28e) de klok 1 uur teruggaat. Die hoopvolle gedachte duurde maar heel even, want uit ervaring weet ik dat honden en katten geen rekening houden met de klok voor- of achteruit verzetten. Op dit moment vangen Roy en ik, naast onze eigen 4 honden en 1 kat, 5 puppy’s op. Recent gedropt bij een winkel, weggestopt in een kartonnen doos.

Saskia Freichmann-Wijsbeek, met vijf opvang puppy's

Zeg daar maar ‘Nee’ tegen, als het dierenasiel in Villena, in overleg met  Alas Rescueteam  een tijdelijke opvang zoekt voor deze gedumpte pups.

Dus, voorlopig geen uur extra uitslapen….

Het Alas Rescueteam heeft gelukkig 5 nieuwe gezinnen gevonden. Binnenkort zullen de pups op transport gaan naar hun nieuwe en veilige thuis. Ik weet zeker dat ze met liefde opgewacht worden.

Niet zomaar

kies ik ervoor om puppy’s -tijdelijk- op te vangen. Ik voel mij verbonden met deze verlaten en kwetsbare afhankelijke wezentjes. Gedumpt door mensen, die van mening zijn dat alleen zij belangrijk zijn en recht hebben op geluk. Bewust kiezen deze personen ervoor om hun eigen leven te bouwen op het verdriet en ellende van anderen. De daders handelen vanuit een gewoonte. Anderen ruimen wel hun rotzooi op! Sommige omstanders weten ervan, maar om de ‘lieve vrede te bewaren’ of ‘ik bemoei mij niet met hun manier van doen’, wordt het hoofd afgewend.

Ik ben zo blij, dat er zoveel mensen zijn die zich vrijwillig en professioneel inzetten om de slachtoffers van verwaarlozing een kans te bieden op een gelukkig en veilig leven. Ik voel mij gelukkig dat ik een steentje mag bijdragen, door mijn huis open te stellen voor tijdelijke puppy opvang en deze hondjes, samen met mijn andere honden, laat zien dat de wereld ook gelukkig nog zo veel mooie kanten (en mensen) heeft.

Meer informatie of donaties aan Alas Rescueteam? Klik hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.