Hoe zo, stoer?

#gewoonstoer

Wat ben jij ’n stoer wijf, zeg‘, lees ik in de berichten en recensies naar aanleiding van mijn autobiografie, ‘dat zou ik dus nooit durven. Zomaar een boek over mezelf schrijven‘. Dit soort reacties had ik niet verwacht, toen ik vorig jaar besloot om mijn levensverhaal aan het papier toe te vertrouwen. Ik  moest, vond ik, gewoon mijn traumatische jeugdervaringen van mij afschrijven, wilde ik verder kunnen gaan met mijn leven. Dat kon alleen door een aantal hoofdstukken voorgoed een andere plek en functie in mijn leven te geven. Mijn autobiografie biedt slachtoffers en omstanders van traumatische jeugdervaringen een steun in de rug om bijtijds professionele hulp te zoeken.

Niks stoer aan, gewoon zitten en schrijven!

Gewoon doen

Er zijn zoveel vrouwen om ons heen die het gewoon doen, omdat ook zij vonden, dat ‘iemand het moest doen’. Ik heb een aantal van deze vrouwen mogen ontmoeten. Daardoor weet ik dat de mensen om ons heen, ons stoer vinden, en wij denken ‘wat is stoer. Gewoon doen!’

Binnenkort volgt meer informatie over: #gewoonstoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.