Toplijst ‘Verse inkt nr. 97’ van Bol.com

Toplijst Verse Inkt nummer 97 van Bol.com

Inspiratie voor de feestdagen?!

In verband met de komende feestdagen heeft Bol.com de Toplijst extra lang gemaakt. 20 speciaal geselecteerde boeken, in allerlei genres, om heerlijk te lezen als het buiten koud is en binnen gezellig warm. Mijn autobiografie staat op nummer 13. Als je aan Bol.com (via hun Facebookpagina) laat weten, waarom je mijn autobiografie graag zou willen lezen, maak je zelfs kans dat deze gratis naar je wordt gestuurd!

Aandacht voor kindermishandeling

Gisteren was het de laatste dag van de landelijke campagne ‘Week tegen Kindermishandeling‘. Ervaringsdeskundigen, omstanders en professionals hebben in de afgelopen weken hun kennis en ervaringen met elkaar gedeeld om aandacht te generen voor kindermishandeling. Zolang er nog 1 op de 5 kinderen in Nederland leeft in een onveilige thuissituatie, is er nog veel werk te verzetten. Niet alleen door de professionele hulpverleners, maar ook door iedereen die vermoedt dat een kind in zijn omgeving wordt mishandeld. Een eerste stap is, het kind geloven en serieus nemen.

Ervaringsdeskundige

In mijn opgetekende levensverhaal, beschrijf ik mijn eenzaamheid die ik als kind meemaakte en hoe omstanders net deden of mijn verdriet eenzaamheid niet bestonden. Met het schrijven van mijn autobiografie bied ik een steun in de rug aan slachtoffers en aan omstanders om bijtijds professionele hulp te zoeken.

Iedereen kan als hij zich zorgen maakt over een kind (anoniem) advies vragen en melden bij Veilig Thuis (0800-2000, gratis en 24/7 bereikbaar). Kinderen en jongeren kunnen ook om raad vragen bij de Kindertelefoon (0800-0432, elke dag van 11.00 tot 21.00 uur).
Voor professionals is de Meldcode kindermishandeling en huiselijk geweld de leidraad voor het omgaan met vermoedens van kindermishandeling. De meldcode geeft aan wanneer je advies vraagt of meldt bij Veilig Thuis. 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.